ЦСКА-София изтърва отсъдена с ВАР и бита в 102-ата минута дузпа

...
ЦСКА-София изтърва отсъдена с ВАР и бита в 102-ата минута дузпа
Коментари Харесай

Пропусната дузпа в 102-ата минута препъна ЦСКА-София в битката за титлата

ЦСКА-София изтърва отсъдена с ВАР и бита в 102-ата минута дузпа на мача против ЦСКА 1948. Така дуелът приключи 1:1 в предпоследния кръг на Първа лига. 

От какво значение са изпуснатите три точки ще разберем по-късно довечера, когато " Лудогорец " приема " Левски ". До неговото начало задатъкът на " алените " пред  " орлите " е две точки.

На съвсем цялостния стадион " Българска войска " ЦСКА-София получи дузпа в края на 8-минутното добавено време - за игра с ръка на Ангел Грънчов при въздушен дуел. Иван Турицов обаче не уцели вратата и попари почитателите на отбора, готвещи се към този момент да честват. Емоциите внезапно се смениха.  

Защитникът Енес Махмутович откри с отдалечен удар в 40-ата минута и подвигна на крайник ентусиастите на " Армията ". Малко по-късно домакините пропуснаха втори гол и бяха осъдени още в 45-ата, когато Педриньо - още веднъж с шут от разстояние, вкара за 1:1.

Изравнителното попадение тежи на съвестта на вратаря Густаво Бусато, диагоналният удар не беше неспасяем.

Двубоят бе характерен за първата шестица в шампионата - най-много борба с ритване на топката напред и нависоко. ЦСКА-София разчиташе на центрирания и статични положения, а ЦСКА 1948 - на контри.

До 30-ата минута не се случи почти нищо забавно. В края на полувремето играещите в алено реализираха напън и имаха шанса да открият резултата, само че насладата им не търпя дълго.

След почивката те притиснаха противника си, като основно " сипеха " топката пред аварийния вратар Генадий Ганев, заменил национала Даниел Наумов. В 52-ата минута Тобиас Хайнц удари греда от директен свободен удар.

Гостите пробваха няколко бързи акции, само че Александър Колев, Первиз Умарбаев и Георги Русев отиграха неопределено в решителните моменти.

8-минутното продължение бе обещано поради спиране за димки от бранш " Г ". Откри се късмет ЦСКА-София въпреки всичко да завоюва, въпреки че още веднъж не игра добре. 

Това не стана, а в сряда е краят на сезона - ЦСКА-София играе с " Левски ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР